Information från styrelsen maj 2023

Årsstämmor, ny styrelse, porttelefoner, TV-utbud, kapitaltillskott, cykelrensning och container åt medlemmar är uppdateringar för maj 2023.

Årsstämmor
Årets stämmor genomfördes 4 maj i god anda. Ordförande vid stämmorna var Göran Olsson, tidigare VD för Bostadsrätterna/SBC. Det glädjer styrelsen att många medlemmar stannade kvar efter stämman för att mingla och utbyta tankar.
Protokoll från stämmorna kommer att delas ut i närtid.

Konstituering av styrelsen
Dagen efter stämman konstituerade sig styrelsen. Sammansättningen framgår av info på hemsida och i anslagstavlor i entréerna.
Styrelsen vill gärna följa upp några saker som behandlades i samband med stämmorna. 

Porttelefoner
Stämman i H18 beslöt att avslå en motion om borttagande av portkod. För att ändå ha ett så starkt skalskydd som möjligt önskar styrelsen att systemet med porttelefon används oftare i ställer för att lämna ut portkod. Vi bifogar därför tidigare utskickad instruktion i hur man använder sig av portkod. 

TV-utbud
Se bifogade brev i mejlutskick.

Kapitaltillskott/utdelning
Stämman i H20 beslöt att tillstyrka styrelsens förslag om att H20 delar ut, proportionellt till andelstalen, hela vinsten för 2022 till de som var medlemmar vid tiden för stämman. Stämman i H18 beslöt sedan att en del av vinstutdelningen från H20 skall, liksom de två föregående åren, användas för ett extra kapitaltillskott till H18, också proportionellt till andelstalen. Utdelningen kommer att betalas ut i god tid innan kapitaltillskottet ska betalas in. Styrelsen återkommer i brev med utförligare information om tidplan och belopp för respektive medlem. 

Cykelrensning
Som aviserats kommer de uppmärkta objekt som fortfarande har remsan kvar efter 31 maj att flyttas till annan plats. Detta gäller även de uppmärkta objekt som står utomhus. Vi förlänger tiden i karantän till 6 månader. 

Container
Nästa container för medlemmar planeras vara på plats 25 maj.

Med vänlig hälsning
Styrelsen Hemmet 18